Teatrul de Balet Sibiu

Născut în august 2008, Teatrul de Balet Sibiu este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul ei în România.

A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor creşte constant, fiind actualmente de peste două duzini. Aceştia au o medie de vârstă de 22 ani şi provin din şcoli, ţări şi continente diferite  (Japonia, SUA, Noua Zeelandă şi România); în stagiunile anterioare, printre colaboratori s-au numărat şi dansatori din Belgia, Finlanda, Italia, Cuba şi Insulele Capului Verde.
Reprezentaţiile sunt susţinute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor şi includ atât balete din repertoriul clasic (Giselle, Spărgătorul de nuci, Raimonda, Paquita, Chopiniana), creaţii neoclasice şi divertismente (Carmen, Romeo şi Julieta, Pas de quatre, Noaptea Walpurgiei) cât şi lucrări moderne (Mandarinul miraculos, Trilogia Ionescu, City Beat).
Montarea acestora şi antrenamentul balerinilor au fost asigurate de la bun început de către coregrafi şi maeştri de balet de prestigiu din SUA, Franţa, Germania, Japonia, Franţa şi România, care au contribuit la menţinerea unui nivel tehnic şi artistic ridicat şi la realizarea unor spectacole de succes.
In anul constituirii a avut loc şi prima ediţie a Concursului Internaţional de Balet şi Dans Contemporan, la care participarea a devenit treptat tot mai numeroasă şi mai diversă. Aceasta s-a  datorat şi faptului că, de fiecare dată, juriul a fost alcătuit din personalităţi ale lumii dansului din SUA, Franţa, Canada, Rusia, Germania, Coreea, Japonia şi România.
Teatrul de Balet Sibiu susţine anual proiecte de anvergură, cu participarea mai multor colective artistice şi a efectuat deja, în scurta sa existenţă, turnee în ţară şi în străinătate

Instituţie dinamică şi cu un potenţial artistic remarcabil, având un ritm al premierelor neegalat în România, compania promite să crească de la an la an, sub conducerea eficientă a directorului Ovidiu Dragoman.

 

Contact:

Adresa: Bulevardul Victoriei, nr. 39, Sibiu, România
Telefon: 0269. 22.96.27 / 0369. 40.52.53 / 0369. 40.52.54
Fax: 0269. 22.96.27
Email: contact@sibiuballet.ro