Copiii din satul Archita (MS) îşi creează propriul eveniment cultural de sărbărtori

Copiii din satul Archita (MS) îşi creează propriul eveniment cultural de sărbărtori

Fundaţia “Mihai Eminescu Trust” organizează un eveniment cultural în 22 decembrie, în satul Archita, comuna Vânători (jud. Mureș), în fața Bisericii Evanghelice, începând cu ora 16:00, la care actori principali vor fi copiii din sat.

Evenimentul are ca temă sărbătorile de iarnă, se va împodobi bradul de Crăciun cu decorații și obiecte realizate de copiii din satul Archita, care vor încânta pe cei prezenţi cu scenete și colinde tradiționale făcând o atmosferă magică și de neuitat. Sucul de mere ecologic cu scorțișoară și  mirosul prăjiturilor tradiționale vor pătrunde pe toate ulițele satului. Satul Archita adăpostește cea mai mare biserică fortificată din județul Mureș, construită în secolul al XIII-lea, reclădită și întărită în jurul anului 1500.

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului “Economic Opportunities for Multiethnic Villages (ECOM Villages)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Eropeană extinsă, cu suma de 178.225 CHF dintre care contribuţia promotorului de 10,7% în valoare de 19.070 CHF. Obiectivul general al proiectului este încurajarea comunităților, mai ales a grupurilor vulnerabile din satele Archita, Mălâncrav şi Viscri de a participa la dezvoltarea economiei locale.

Lasa un mesaj