Lectură și joc – biblioterapie pentru micii pacienți de la Spitalul Clinic de Pediatrie

Lectură și joc – biblioterapie pentru micii pacienți de la Spitalul Clinic de Pediatrie

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, derulează pe parcursul acestui an, proiectul Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților. Terapia prin lectură și joc este un concept dezvoltat pentru ameliorarea stării psihice a micilor pacienți și îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți, copii, părinți sau personal medical.

Bibliotecarului îi revine rolul de mediator între lumea poveștilor și cea a micilor pacienți, cărora li se administrează remediul „din poveste”, menit să îi determine să depășească momentele dificile cauzate de afecțiuni și separarea de tot ceea ce înseamnă „acasă”.  Poveștile cu tâlc, eroii îndrăgiți, aventurile, jocul de rol, desenul și origami sunt elemente prin care copiii regăsesc spiritul exuberant al copilăriei, își petrec timpul împreună, comunică mai bine, toate acestea stimulându-i să răspundă pozitiv la tratamentul medical. Scopul proiectului este de a le readuce celor mici, prin intermediul imaginației și al activităților ludice, calmul și bucuria de care au nevoie pentru a se însănătoși. Bibliotecarul este partenerul de joc și de lectură care face să treacă timpul mai repede și mai frumos.

Compatimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu desfășoară săptămânal două sesiuni de Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților, în câteva secții medicale ale Spitalului Clinic de Pediatrie.

Lasa un mesaj


Comentarii

Angelika1996 @ 18/08/2018, 14:31
Totusi, am adunat niste informatii si am tras niste concluzii. Conform informatiilor pe care le-am gasit si aflat in ultimii ani, am tras urmatoarele concluzii despre Titan Gel: Nu este vreun produs revolutionar asa cum este prezentat – nici pe departe acest lucru. Contine ingrediente pe care le-am mai vazut, ingrediente care nu sunt tocmai “miraculoase”, deci, nu spun ca nu este eficient pentru marirea penisului, insa din punctul meu de vedere, nu este un produs revolutionar. Rezultatele promise pe siteul Titan Gel sunt aberante – la modul exgerat de mari. Este practic imposibil sa-ti creasca penisul x cm in 2 saptamani. <a >titan gel</a> Desigur, de precizat ca el l-a luat mai mult pentru celelalte beneficii promise, nu neaparat pentru cel privind marimea penisului (chiar daca, din spusele lui, in final s-a bucurat si de cel din urma efect). O sa spun chiar de la inceput faptul ca Titan Gel nu este un produs care sa se adreseze minorilor , asadar, daca ai sub 18 ani iti recomand sa o lasi balta, ca mai mult ca sigur nu ai nevoie de asa ceva. Cel mai bine este sa lasi natura sa lucreze de la sine, deoarece pana pe la vreo 21 de ani cu siguranta mai ai sa te dezvolti in zona respectiva.