David Dimitri într-un spectacol de circ contemporan la FITS 2017

David Dimitri într-un spectacol de circ contemporan la FITS 2017

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea dedicate patru zile de festival unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, inițiativă pe care FITS intenționează să o aplice și în următorii ani, cu alte companii similare. Este primul spectacol de acest gen care are loc într-un cort de circ.

„În aplauzele voastre... Omul-Circ!” este un spectacol de circ contemporan creat și interpretat de un singur om, fără animale și fără alt suport de scenă, fiind o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez. Prestația sa poate fi asemuită cu manifestul unui artist „de un talent nebun” (apreciere făcută de faimosul Maurice Béjart) care vrea să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile.

Artistul este un acrobat al sforii întinse, apreciat internațional pentru stilul unic prin care-și execută momentele. Fiind absolvent al Școlii de Circ din Budapesta și fost student al renumitei școli de dans Juilliard, a creat adevărate dansuri pe sârmă, aclamate în săli de spectacole din întreaga lume: Cirque du Soleil (Canada), Big Apple Circus (New York), Circus Knie (Elveția) sau Metropolitan Opera.

David Dimitri vorbește cu drag despre ceea ce face și este mândru de unicitatea pe care o oferă tuturor spectatorilor săi: „Încerc să recreez un circ executat de o singură persoană: eu. Din orașul în care locuiesc, iau tirul pe care îl conduc singur, mă duc în orașul în care urmează să-mi instalez cortul și mă apuc de treabă. Eu sunt singurul actor și tot eu sunt și regizorul, muzicianul, tehnicianul, îngrijitorul... sunt omul-circ! Îmi place această autonomie, îmi place că nu depind de nimeni. Ceea ce fac este o colecție a tot ceea ce am învățat în circ, adaptat la un nivel teatral. Îmi place că sunt aproape de oameni, joc aproape de ei, am un dialog cu ei și îi invit în lumea mea. Poți face magie aici. Este mereu o provocare să merg pe sârmă la înălțime. E ca și cum mi-aș părăsi casa și aș merge către cer.”

Îl puteți vedea pe Omul-Circ zilnic, în perioada 15 – 18 iunie, după următorul program: joi, 15 iunie și vineri, 16 iunie, de la ora 19:00; sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13:00 și de la ora 19:00, iar duminică, 18 iunie, de la ora 13:00.

Toate reprezentațiile vor avea loc la Baza Hipică Sibiu, str. Vasile Aaron nr. 20.

Prețul unui bilet este de doar 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Astfel, o familie formată din patru membri nu va plăti mai mult de 60 lei și va avea șansa să vadă unul dintre cei mai mari creatori de spectacole de circ din lume.

Lasa un mesaj