Alexandru Tomescu - concert la Muzeul Naţional Brukenthal

Alexandru Tomescu - concert la Muzeul Naţional Brukenthal

Joi 1 iunie 2017, ora 19.00 Muzeul Naţional Brukenthal găzduieşte concertul ANOTIMPURILE. Turneul Internaţional Stradivarius cu Alexandru Tomescu, Omar Massa şi Sînziana Mircea.

Concertul organizat de Muzeul Naţional Brukenthal şi Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi se înscrie între evenimentele culturale pe care în acest an aniversar Bicentenar,  Muzeul Naţional Brukenthal le găzduieşte. Numărul de telefon pentru rezervări bilete: 0732 124 414

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa au plecat pe 13 mai până în 9 iunie în Turneul Internațional Stradivarius 2017, turneu ajuns la aX a ediție. O călătorie muzicală — culturală în 14 centre culturale din Romania, Mihăileni-Botoșani și Franta care aduce în fața publicului un repertoriu de excepție, interpretând muzica ANOTIMPURILE de ASTOR PIAZZOLA și dansurile spaniole compuse de MANUEL DE FALLA, ENRIQUE GRANADOS, PABLO DE SARASATE.

În #10ani Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată, plină de experiențe exprimate prin Muzică, Atitudine, Valori si, mai presus de orice prin apropierea de publicul mai tânăr și neexperimentat. An de an, Turneul a adus la concerte un număr tot mai mare de spectatori, peste 10.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de vârstă. Violonistul Alexandru TOMESCU, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

Muzica, dar mai ales muzica clasică, poate părea o formă de artă greu de pătruns, doar pentru cunoscători. Dar, Muzica Clasică oferă multă deschidere către tot publicul care iubește sunetul, pentru că oferă emoție și este o formă complexă de comunicare. Publicul sesizează legătura dintre muzică, expresie, formă, culoare, imagine și tot ansamblul stărilor, dar și activitățile care se desfășoară pe scenă: de la mișcare, teatru, muzică până la poveste.

#10 Turneul Internațional Stradivarius 2017-ANOTIMPURILE continuă să fie dedicat proiectului de Restaurarea Casei George Enescu — Mihăileni Botoșani și crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă și din toată țara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

Lasa un mesaj