Luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force - marele premiu Sibiu Jazz Competition

Luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force - marele premiu Sibiu Jazz Competition

Prima ediție a Sibiu Jazz Competition, desfășurată separat de festivalul care l-a consacrat, a avut loc în perioada 10-12 noiembrie 2017. A fost un concurs-festival de excepție, pe scena căruia au urcat 13 artiști din 8 țări. Timp de 3 seri, Sala Thalia din Sibiu a răsunat în acorduri de jazz, iar publicul a răsplătit emoțiile concurenților cu aplauze pline de entuziasm și o prezentă impresionantă.

Premiul pentru “Cel mai bun instrumentist” a fost înmânat frumoasei Petra Varallyay, din Ungaria, care a hipnotizat publicul cu vioara ei.

Premiul pentru “Cea mai bună compoziție” a fost obținut de Michał Puchowski, membru în formația poloneză Vibe Quartet.

Premiul special al juriului a mers la Mateusz Szewczyk, contrabasistul formației Vibe Quartet.

Premiul special oferit de Fundația Sibiu Jazz Festival ajunge la cea de-a doua formație poloneză din concurs, Adam Jarzmik Quintet.

Premiul publicului a fost câștigat de italienii de la Bija, un trio efervescent, cu membri charismatici.

Anul acesta, premiul pentru “Cea mai buna formație”, în valoare de 1500 euro a fost câștigat de luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force, un qvartet original care îmbină armonios muzica clasică, jazzul, rockul și muzica electronică.

Cele 3 seri de concurs au adus în Sibiu iubitori ai jazzului din toate colțurile tării și chiar din străinatate. Au fost 3 seri pline de energia a 89 de artiști din 8 țări, iar muzica și buna dispoziție din Sala Thalia s-au mutat în The Wolf Pub din oraș, unde a ținut până la răsărit într-un jam session plin de pasiune. Sibiu Jazz Competition a adus la Filarmonica din Sibiu aproximativ 1000 persoane în toate cele 3 seri, iar cei care nu au putut ajunge la Sala Thalia au urmărit online transmisiunile live. Aproximativ 16.000 de iubitori ai jazzului și-au petrecut sfârșitul de săptămână în fața calculatoarelor. De altfel, concursul a devenit viral în rândul internauților care au distribuit spectacolele cu prietenii din rețelele de socializare.

Lasa un mesaj