Povestea muzicală ”Petrică și Lupul” ajunge în școlile din Sibiu

Povestea muzicală ”Petrică și Lupul” ajunge în școlile din Sibiu

Asociația Culturală ”Music On” organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, o serie de povești muzicale ce vor fi prezentate elevilor din 10 școli sibiene, în perioada 15-18 octombrie 2018. Proiectul se află pe Agenda Comunității și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Intitulat "Povești Muzicale", proiectul - aflat la prima ediție - va introduce elevii în lumea poveștilor prin intermediul muzicii clasice. Astfel, copiii au ocazia de a se familiariza atât cu instrumentele muzicale cât și cu repertoriul clasic printr-un mod de prezentare adecvat vârstei lor. ”Simt că este de datoria mea ca artist și părinte, să împărtășesc magia muzicii clasice copiilor, celor care  prin simpla lor prezență ne armonizează și ne luminează viața” a declarat Ciprian Dancu, președintele Asociației ”Music On”.

Celebra poveste "Petrică și Lupul", de Serghei Prokofiev, este cea mai cântată lucrare de acest gen din lume și a fost compusă în anul 1936 la comanda Teatrului Central de Copii din Moscova.

Formația muzicală ”Thalia Winds” este alcătuită dintr-un cvintet de suflători (flaut, oboi, clarinet, fagot și corn), fiecărui instrument fiindu-i atribuit un personaj al poveștii. Alături de cvintetul de suflători "Thalia Winds" se va alătura și un povestitor, în persoana Irinei Dancu.

Lasa un mesaj