Teatrul de Balet Sibiu a obţinut un premiu de excelenţă în Italia

Teatrul de Balet Sibiu a obţinut un premiu de excelenţă în Italia

Teatrul de Balet Sibiu, a prezentat luni 12 septembrie și marți 13 septembrie, la Noto, în Provincia Siracusa din sudul Italiei, în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Internațional de Balet Siracusa, spectacolele „Lacul Lebedelor”, „Paquita” și „Impetus”, pentru care organizatorii au oferit baletului sibian, în semn de recunoaștere a calității actului artistic, premiul de excelență al festivalului.

Spectacolul „Lacul Lebedelor”, în coregrafia maestrului coregraf rus Andrei Litvinov, a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 12 noiembrie 2014, fiind la data premierei una dintre cele mai mari producții de balet clasic din repertoriul TBS. „Paquita”, un balet clasic coregrafiat de Florin Brîndușă, a avut premiera la TBS în urmă cu cinci ani. Producția coregrafică de balet neoclasic „Impetus” este una dintre primele coregrafii realizate de Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu și este pentru prima dată când o coregrafie a tinerei coregrafe neozeelandeze este prezentată pe scena unui festival internațional.

„Această prezență a noastră pe scena unui festival internațional de renume, la începutul unui nou sezon, a fost de foarte bun augur pentru întreaga companie de balet. Ne bucurăm nespus de fiecare dată când dansatorii noștri au șansa să danseze în țară sau în străinătate, ne bucurăm să putem duce numele Sibiului în Europa. De această dată, bucuria e cu atât mai mare cu cât cele trei reprezentații ale noastre, pentru care s-a repetat în timp record doar zece zile, au primit recunoașterea organizatorilor prin premiul de excelență oferit. Sperăm să avem cu toții, artiști și public deopotrivă, o stagiune bună de dans la Sibiu. Noi vom depune toate eforturile în acest sens. Sperăm totodată să se remedieze cât mai curând posibil situația sălii mari de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. E o situație care nu mai trebuie să treneze. Sibiul are nevoie de o sală mare de spectacole.” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

Cele cinci simțuri deschid stagiunea la Sibiu

Spectacolul de dans contemporan „Simțuri”, realizat în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu, deschide stagiunea 2016 – 2017 a Teatrului de Balet Sibiu, cu trei reprezentații ce vor avea loc vineri 23 septembrie, sâmbătă 24 septembrie și duminică 25 septembrie 2016. Spectacolele vor avea loc în Piața Mică, nr. 11, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu. Biletele pentru spectacolul „Simțuri” pot fi cumpărate fără niciun cost suplimentar, de pe siteul bilet.ro, kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a TBS: http://www.facebook.com/TeatruldeBaletSibiu. În  Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Intrarea F.

Lasa un mesaj