Adrian Tibu: “Festivalul Tânăr de la Sibiu-pilonul în jurul căruia vom construi programele viitoare”

Adrian Tibu: “Festivalul Tânăr de la Sibiu-pilonul în jurul căruia vom construi programele viitoare”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă programul celei de-a doua ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu. Evenimentul va avea loc în perioada 10 – 16 octombrie.

Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.

Mai mult decât atât, ediția din acest an a festivalului introduce noi categorii de evenimente. „Am extins sfera artelor și am adus aproape scriitori care pot trezi interesul copiilor pentru literatură în general și pentru cea contemporană în special. Desigur, sunt în festival spectacole de marionete și concerte, povești populare și basme pline de mister, dar sunt şi show-uri despre realitatea cotidiană a copiilor și despre problemele lor, deloc mărunte, cu care se confruntă zi de zi.”, a declarat Oana Stoica, curatorul festivalului.

„Festivalul Tânăr de la Sibiu este pilonul în jurul căruia vom construi programele viitoare de la Gong. Mi-am dorit acest festival ca o poartă deschisă spre artele spectacolului dedicate publicului tânăr, astfel încât să acoperim anumite goluri din repertoriul curent al teatrului. Sunt bucuros că am reușit împreună cu echipa mea să aducem în acest an la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Lasa un mesaj