Actriţa Ioana Flora prezintă Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Actriţa Ioana Flora prezintă Concertul de Anul Nou de la Sibiu

Actriţa Ioana Flora va completa latura artistică a Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Publicul prezent în sală va întâmpina noul an alături Christiana Uikita, chitaristul sibian Rareş Popsa şi Sibiu Big Band. Programul concertului cuprinde secvenţe de Jazz cântate de peste 100 de ani de mari cântăreţi precum Frank Sinatra, Natalie Cole sau Ella Fitzgerard. Evenimentul are loc în 31 decembrie 2016 şi 1 ianuarie 2017, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 18.

"Pentru noi toţi, intrarea în Noul An este o ocazie specială, momentul în care ne punem dorinţe, facem rezoluţii şi ne propunem să fim mai buni, mai iubitori şi mai înţelegători. Mă bucur foarte mult că anul acesta mă voi alătura acestui concert special şi că voi saluta anul 2017 în ritmuri de jazz, alături de o echipa extraordinară" a declarat Ioana Flora.

Actriță de film, teatru și televiziune, Ioana Flora a debutat într-unul dintre rolurile principale din Marfa și banii (regia: Cristi Puiu), alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, primul lungmetraj din cinematografia românească actuală selectat de Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2001, în cadrul prestigiosului program Quinzaine des Réalisateurs. Mai târziu, Ioana avea să primească unul dintre cele mai apreciate premii ale industriei internaționale de film: Premiul pentru Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Salonic, pentru rolul din Pescuit sportiv (regia: Adrian Sitaru, 2007).  

A urmat Periferic (2009), în regia lui Bogdan George Apetri, lungmetraj care a fost selectat și premiat la cele mai importante festivaluri internaționale. Ioana primește Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar și Premiul Pro Cinema. Mai târziu joacă unul dintre rolurile principale în Domestic-ul lui Adrian Sitaru, film lansat în cinematografe în 2012. Flora interpretează personajul principal feminin în co-producția olandezo-română A Long Story, film lansat în 2014 în cadrul Festivalului de Film Olandez de la Utrecht. Pentru acest rol, Ioana primește Premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul internațional de film de la Aubagne (2014).

Tot în 2014, Ioana primește rolul din Déjà Vu, în regia lui Dan Chișu, un rol foarte dificil, care îi aduce Premiul UCIN pentru Cea mai bună interpretare feminină.

Ioana Flora este unul dintre cei 20 de actori selecționați în 2012 la Berlinale, la Talent Actors Stage, din peste 4300 de candidaţi.  Anul trecut, Ioana a apărut în trei producții: Un etaj mai jos, în regia lui Radu Muntean, film ce a făcut parte din Selecția oficială Cannes 2015 – Un Certain Regard, urmat de lungmetrajul de debut al lui Andrei Cohn, Acasă la tata, peliculă ce a deschis Festivalul Filmului European și Scor Alb, un scurtmetraj independent în regia lui Marius Olteanu, care a fost prezentat în premieră internațională în Competiția Festivalului de film de la Busan. Recent, Ioana Flora a primul Premiul pentru Cea mai bună Actriță la Gala Premiilor Gopo 2016, pentru rolul din Acasă la tata (regia: Andrei Cohn).
În teatru, Ioana Flora a debutat la Piatra Neamț, în regia lui Vlad Mugur și a jucat în teatre de stat, independente sau în spații neconvenționale pentru piese de teatru din București și din țară.

”Concertul de Anul Nou în Sibiu” a fost lansat în urmă cu 8 ani, în data de 31 decembrie, din dorinţa de-a aduce pe piaţa românească celebrul concept de inspiraţie vieneză, într-o notă personală, care să-i consolideze, în timp, semnătura originală. Bucurându-se încă de la început de succes – şi probându-şi, astfel, necesitatea, evenimentul s-a impus în prima linie între ofertele divertismentului cultural de Revelion organizate la nivel naţional, desfăşurându-se, de fiecare dată, cu casa închisă şi atrăgând cumpărători de bilete atât din Sibiu cât şi din alte oraşe din ţară.

Biletele pentru Concertul de Anul Nou au fost puse în vânzare în reţeaua eventim (Librăriile Humanitas, magazinele Orange, Germanos, Vodafone).  Preţul unui bilet este de 50 şi 75 lei în funcţie de locul din sală.

Eveniment organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Lasa un mesaj