Filarmonica de Stat Sibiu: Dublu concert în deschiderea Stagiunii muzicale 2016-2017

Filarmonica de Stat Sibiu: Dublu concert în deschiderea Stagiunii muzicale 2016-2017

Filarmonica de Stat Sibiu deschide noua stagiune muzicală, 2016-207, cu un concert simfonic prezentat publicului în două seri consecutive, joi 13 şi vineri 14 octombrie 2016 la Sala Thalia din sibiu. Pe scenă, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, va urca dirijorul Gabriel Bebeşelea şi solista Sayaka Shoji din Japonia.

Evenimentul are în program „Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35”  de P. I. Ceaikovski şi Suita „Tablouri dintr-o expoziţie” de M. Mussorgsky.

Sayaka Shoji este laureata celor mai importante concursuri de vioară din lume, obținând Premiul I, la Concursul „Paganini”, în 1999 (fiind cel mai tânăr şi totodată singurul artist japonez care a câştigat acest premiu) și „Mainichi Art Award”, în ianuarie 2016. Tânăra violonistă trăiește în Europa din 1998 şi posedă un instrument Recamier Stradivarius din 1729.

În stagiunea actuală violonista va debuta alături de Singapore Symphony Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia și Iceland Symphony Orchestra. Turnee de concerte o vor purta în Japonia, cu Orchestra Teatrului Mariinsky (dirijor Valery Gergiev) și împreună cu mentorul său – Yuri Termikanov și cu St. Petersburg Philharmonic Orchestra – în Japonia, Mexic, Rusia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Franța, Italia și SUA. În 2012 a înregistrat alături de Temirkanov Concertele pentru vioară de Prokofiev pentru Deutsche Grammophon. În continuare, violonista va pregăti prima audiție a Concertului nr. 2 (Metamorphosen) de Krzysztof Penderecki, împreună cu însuși compozitorul.

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia şi în seara spectacolului, la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 20 şi 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Lasa un mesaj


Comentarii

Estella @ 23/03/2017, 23:09
Why does this have to be the ONLY relbliae source? Oh well, gj!