Începe ”Street Music Festival” – 2 zile de Ragtime în Sibiu

Începe ”Street Music Festival” – 2 zile de Ragtime în Sibiu

Street Music Festival aduce, timp de două zile, muzica Ragtime în centrul Sibiului. Printre invitați se numără pianistul Horia Mihail, violonistul Daniel Szasz și ansamblurile Budapest Ragtime Band și Academic Quintet. Evenimentul se va desfășura în Piața Mică, sâmbătă 23 și duminică 24 septembrie. Accesul publicului este gratuit.

”Ragtime-ul a revoluționat industria muzicală de la începutul secolului trecut. Supranumit și părintele jazzului, acest gen muzical american a avut un puternic impact social-cultural și a fost punct de plecare pentru multe formații de jazz. Prima ediție a Street Music Festival își propune să aducă această muzică de calitate aproape de sufletul publicului din Piața Mică a Sibiului, în acest weekend și chiar să suplinească, prin emoție, cele câteva grade în minus de afară” a declarat Ciprian Dancu, directorul festivalului.

Pianistul Horia Mihail este unul dintre cei mai apreciati pianisti români ai momentului. A fost aplaudat atât în recitaluri solo pe scene din România, Italia, Anglia, Belgia, Franta, Germania, Irlanda si Statele Unite,. Horia Mihail a fost câstigatorul premiului I la toate competitiile la care a participat.

Violonistul Daniel Szasz s-a născut la Sibiu, unde a început studiul viorii la vârsta de 6 ani. Tatăl lui, fost prim trompetist al Filarmonicii de Stat din Sibiu, a fost cel care l-a îndrumat spre această profesie.Din 1990, încă student fiind, a devenit instrumentist în cadrul Filarmonicii „Transilvania”, cu care a realizat turnee în Europa şi a cântat frecvent ca solist.

Academic Quintet  a luat fiinţă în anul 2008 din inițiativa lui Iulian Rusu. Este un ansamblu, format din artişti valoroşi cu merite personale deosebite în activitatea lor

profesională: Iulian Rusu - clarinet I, Izsak Jenö - clarinet II, Ionel Pârlea - clarinet III, Ilie Carp - clarinet bas şi Ovidiu Nauncef - percuţie.

Budapest Ragtime Band este una dintre cele mai iubite formații de divertisment din Europa. Grupul a fost fondat în 1980 din foști studenți ai Academiei ”Franz Liszt” din Budapesta. Standardele înalte și creativitatea interpretării lor îi definesc drept una dintre cele mai prestigioase formații de jazz din Ungaria din ultimele decenii.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul http://www.sibiustreetmusicfestival.ro

 

---

 

”Street Music Festival” este un eveniment organizat de Asociația Culturală ”Music On”. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Sponsori: Tecton Trust, Restaurant Max, Victoria Păltiniș, Unimat.

Parteneri de promovare: Magic FM Sibiu și Zile și Nopți

Lasa un mesaj