Se suplimentează numărul de locuri la opera „Boema” din cadrul Sibiu Opera Festival

Se suplimentează numărul de locuri la opera „Boema” din cadrul Sibiu Opera Festival

Filarmonica de Stat Sibiu, organizatorul proiectului “Sibiu Opera Festival”, a decis suplimentarea numărului de bilete pentru spectacolul de operă „Boema” de G. Puccini. Evenimentul are loc în această seară, cu începere de la ora 19, la Sala Redal Expo din Sibiu. Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe site-ul http://www.filarmonicasibiu.ro

„În urma cererii mari de bilete am decis suplimentarea numărului de locuri pentru opera Boema, spectacol realizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Sunt 50 de bilete în plus pe care sibienii le pot achiziţiona de la Casa de bilete a Sălii Thalia sau online de pe site-ul nostru http://www.filarmonicasibiu.ro” ; se preciezează într-un comunicat emis de către organizatori.

Cunoscută drept o operă a contrastelor, care oscileaza între tragism si veselie, „Boema” („La Bohème”) a avut premiera mondială în anul 1896, la Teatro Regio din Torino, atingând un succes fulminant. A devenit de îndată o referință operistică internațională și unul dintre cele mai frecvent prezentate spectacole pe marile scene ale lumii. Opera structurată în patru acte, al cărei libret are la bază cunoscuta nuvelă „Scènes de la vie de bohème”, de Henri Murger, plasează narațiunea muzicală într-un fermecător Paris al anilor 1830, urmărind viețile a patru prieteni: poetul Rodolpho, pictorul Marcello, muzicianul Schaunard și filosoful Colline, captivi ai unui trai sărăcăcios, specific artiștilor acelor timpuri. În pofida neajunsurilor, viețile protagoniștilor sunt înseninate de prietenia lor sinceră și de iubirea adevărată pe care eroul Rodolpho o cunoaște alături de misterioasa și delicata Mimi.

Ediţia a XV-a a celui mai important eveniment sibian dedicat artei lirice şi totodată singurul festival internaţional de gen din ţară se desfăşoară anul acesta în perioada 11-30 septembrie. Pe parcursul celor 20 de zile de festival sunt programate un număr de 12 evenimente la care sunt invitaţi peste 800 de artişti din ţară şi străinătate: dirijori, solişti, ansambluri corale, ansambluri de operă şi balet. Programul complet al festivalului pote fi consultat pe pagina http://www.filarmonicasibiu.ro

Biletele pentru concertul din data de 14 septembrie 2016 s-au pus în vânzare şi pot fi achiziţionate atât online de pe site-ul http://www.filarmonicasibiu.ro sau de pe pagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu cât şi de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5, de luni până joi, între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 20 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Lasa un mesaj