Sibiu International Street ART Festival

Sibiu International Street ART Festival

Sibiu International Street ART Festival se pregătește pentru a doua ediție și anunță demararea unui nou concurs de selecție pentru artiștii care vor să participe în proiectul din acest an. Asociația ART Factory Transilvania caută de astăzi tineri talentați care vor să-și expună lucrările în locațiile pregătite pentru ediția a doua a Festivalului. ”Concursul se adresează tuturor artiștilor, în special celor la început de drum. Lucrările selectate vor fi implementate în Festival alături de lucrările unor artiști vizuali din țară și străinătate cu renume în «streetart». Lucrările pot fi picturi murale, picturi 3D sau instalații, orice tip de artă care poate fi realizată în stradă”, anunță unul din coordonatorii evenimentului, Florina Vlad.

Înscrierile se pot face până în 5 iunie 2016, la office@streetartfestival.ro . Mai multe detalii se pot gasi pe pagina http://www.streetartfestival.ro

Timp de o săptămână, între 22 și 28 august 2016, se va desfășura a doua ediție a Sibiu International Street ART Festival. Anul trecut a fost inaugurat oficial Primul Tur de Artă Stradală din România, prin realizarea a 14 lucrări pe 7 școli din diverse cartiere ale Sibiului:

Școala Gimnazială nr. 20, de pe Macaralei, nr. 1;

Școala Gimnazială „Regele Ferdinand" de pe Str.Șureanu, nr. 1;

Școala Gimnazială „RaduSEelejan" de pe Str.Șoimului, nr. 13;

Școala Gimnazială nr. 21 de pe Str. Luptei nr 27;

Liceul teoretic Constantin Noica, de pe Str. Oștirii, nr. 5;

Școala Gimnazială Nicolae Iorga de pe Str. Nicolae Iorga, nr. 56;

Școala Gimnazială nr. 1, de pe Str. Hațegului nr 8.

„Anul acesta vom definitiva Primul Tur de Artă Stradală din România, continuând lucrările pe școli. Se va realiza și o hartă cu ajutorul căreia îl vom promova în centrele de informare turistică. Turul înseamnă două ore de mers relaxat cu bicicleta și este o ocazie inedită de a vedea și alte zone din Sibiu, nu doar Centrul Istoric" au precizat organizatorii.

Tema proiectelor din acest an, o continuare a temei de anul trecut, este: „Invață să zbori!„

Pe lângă picturi murale vor fi organizate și workshop-uri, conferințe, proiecții, concerte etc.

Lasa un mesaj