Despre ce vorbim când cântăm despre iubire? Anotimpuri 5 – Toamna

Despre ce vorbim când cântăm despre iubire? Anotimpuri 5 – Toamna

În urma unui turneu național, în care a funcționat în paralel și un laborator de creație, spectacolul „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire” ajunge în Transilvania, fiind găzduit de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Evenimentul este programat luni, 5 octombrie, la Biblioteca ASTRA Sibiu, de la ora 18:00.

Pornind de la o parafrază a scrierii lui Raymond Carver, ”Despre ce vorbim când cântăm despre iubire” este un spectacol muzical sensibil, în care libertatea improvizației și rigoarea construcției artistice se duelează senzual, negociindu-și în permanent. Șase muzicieni și actori sunt în căutarea răspunsului la această întrebare de actualitate, însă la care puțini se gândesc. Artiștii vor găsi formule de răspuns sub privirile spectatorilor într-o producție dinamică în care muzica rostește ceea ce cuvintele nu reușesc. Spectacolul urmează un itinerariu prin imaginarul colectiv și personal al fiecărui spectator, în căutarea celor mai autentice forme de expresie. „Tot conceptul mă duce cu gândul la un rollercoaster emoțional, în care fiecare spectator se va regăsi, atunci când se gândeste la ideea de iubire” a declarat actriţa Ioana Flora.

Distribuția: Ana Turos, Andrei Mărcuță, Alexandru Arcuș (saxofon), Iulian Ochescu (pian), José Almar (voice & more), Laura Benedek (chitară bas).

Regia: Adrian Sitaru.

teritoriul.
Parte din laboratorul de cercetare sunt prezente, în roluri de mentorship, solista Luiza Zan și actrița Ioana Flora.

„Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Cronica Română, Agenția de Carte, Zile și Nopți

 

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Despre UCIMR

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică ce activează de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei, reunind în prezent peste 10.000 de membri la nivel național. În cei 25 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale posibile prin capacitatea de a accesa fonduri din surse dintre cele mai diverse și prin sponsorizări atrase din mediul privat și de afaceri.

Pe lângă propriile proiecte și programe culturale de interes național și internațional, ce includ burse de studiu, concerte, festivaluri, workshop-uri, emisiuni-spectacol, concursuri, sprijinirea artiștilor seniori și susținerea materială a unor reviste de specialitate, UCIMR organizează la rândul său un proces transparent de finanțare din propriile fonduri, pentru proiectele altor organizații culturale sau artiști din România.

Din anul 2009 UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

Lasa un mesaj