„Ambasador al integrării” – flautistul Matei Ioachimescu în concert la Sibiu

„Ambasador al integrării” – flautistul Matei Ioachimescu în concert la Sibiu

Concertul programat joi, 21 aprilie 2016 la sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu aduce în faţa sibienilor pe flautistul Matei Ioachimescu numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei. Acesta va interpreta alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de Gabriel Bebeşelea, „Concertul pentru flaut şi orchestră” de Jaques Ibert. Matei Ioachimescu cântă pe un instrument de aur al producătorului japonez Muramatsu. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean Sibiu.

Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale. Cu o activitate concertistică intensă, susține concerte ca solist și membru al mai multor ansambluri camerale, prezentând programe de succes în Europa şi Asia. A început studiul flautului la București cu profesorul Vasile Ganțolea. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena unde a studiat cu renumita profesoară Barbara Gisler și s-a perfecționat cu profesorii Pierre-Yves Artaud, Heidi Indermühle, Ion-Bogdan Ștefănescu și Renate Armin-Greiss. Matei Ioachimescu este posesorul mai multor distincții şi burse (cele al fundațiilor Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin printre altele) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. A fost membru al Filarmonicii „George Enescu” din București, iar în prezent colaborează cu orchestre precum Wiener Residenz Orchester, Volksoper Wien, Kammeroper din Viena, Orchestra Festivalului din Tirol etc. Ca solist prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din țară și din străinătate. Interesul lui pentru muzica de cameră, îl poartă pe scene precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Budapest Music Center sau Suntory Hall, împreună cu pianiștii Cătălina Butcaru, Alfredo Ovalles, cu chitaristul Oleg Dergilev sau cu harpista slovenă Tina Žerdin. Este cunoscut pentru turneele naționale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor și mai recent proiectul La Vida Loca. Este invitat ca membru al juriului în concursuri internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația. CD-ul de debut, „Lumière", înregistrat împreună cu pianista Cătălina Butcaru și apărut în anul 2014, reprezintă, potrivit criticilor, un album de referință în lumea muzicii de cameră pentru aceste instrumente. Matei Ioachimescu cântă pe un instrument de aur al producătorului japonez Muramatsu, cu un cap special creat pentru el de către Atelierele Tomasi din Viena.

Programul concertului de joi, 21 aprilie 2016 mai cuprinde Uvertura operei “Flautul fermecat” de W.A.Mozart şi Variaţiunile “Enigma”, op.36 de Edward Elgar.

Lasa un mesaj