Ateliere educative și creative pentru copii, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Ateliere educative și creative pentru copii, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează, începând din 22 noiembrie 2021, o serie de ateliere dedicate elevilor sibieni din ciclul primar care doresc să participe la activități recreative după încheierea programului de la școală. Atelierele educative și creative sunt inițiate și coordonate de bibliotecarele Compartimentului pentru Copii și Tineret, Ana Coca și Paula Mihalache, și se vor desfășura de luni până miercuri, în intervalul orar 14:00 - 15:30, astfel:

 „Citim și povestim” – luni  (copii 7 - 10 ani)
„Meșterim și construim” – marți (copii 6 - 10 ani)
„Sibiu, orașul copiilor” – miercuri (copii 8 - 10 ani)

 „Activitățile propuse au menirea de a-i apropia pe copii de carte, lectură și bibliotecă deoarece acestea sunt elemente fundamentale în construirea unei educații solide și durabile. Vom derula două ateliere educative în care vom exersa împreună abilitățile de citire și înțelegere a textelor literare și vom învăța despre istoria și tradițiile orașului Sibiu. La atelierul de creație, colega mea, Paula Mihalache, îi va îndruma cu răbdare pe cei mici în exersarea desenului, a decupării și plierii hârtiei și în alegerea culorilor și materialelor pentru realizarea decorațiunilor. Prin organizarea acestor ateliere, ne propunem să dezvoltăm competențele de literație și să stimulăm atenția, concentrarea, îndemânarea și imaginația micuților participanți. În egală măsură, dorim să venim cu o alternativă de petrecere a timpului liber, mai ales în această perioadă în care mulți dintre elevi desfășoară activități de învățare în sistem on-line.”, precizează Ana Coca, bibliotecară în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret.

Activitățile atelierelor se vor desfășura săptămânal, până la finalul lunii ianuarie 2022, în sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, Nr. 7, sediul nou), la Compartimentul pentru Copii și Tineret (etajul 1) sau în Foaier (parter), cu respectarea măsurilor recomandate de autorități în actualul context epidemiologic (participanții vor purta mască de protecție, iar la sosire vor fi însoțiți de un părinte care deține certificat verde valid).

Înscrierea participanților la ateliere se realizează la sediul instituției, la Compartimentul pentru Copii și Tineret, în perioada 15 - 19 noiembrie 2021, în limita a 10 participanți/atelier. Participarea elevilor la atelierele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu este gratuită, utilizând permisul de acces la bibliotecă, care poate fi realizat pe loc, la biroul de înscrieri (etajul 4). Informații suplimentare se pot obține la nr. tel. 0269 210 551, int. 108.

 

***

Toate proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Lasa un mesaj