Pianista Ida Pelliccioli concertează în premieră în România, la Sibiu!

Pianista Ida Pelliccioli concertează în premieră în România, la Sibiu!

Pianista Ida Pelliccioli va concerta pentru prima dată în România, duminică 29 mai 2022, în Sala Oglinzilor (FDGS). Programul muzical ales, intitulat sugestiv “Debussy and influences”, cuprinde lucrări semnate de J.P. Rameau, I. Albeniz şi C. Debussy. Evenimentul face parte din proiectul „Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră”, organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația „Florescu, Fernandez&Friends”. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Ida Pelliccioli: “Cel mai mare succes ca artist este atunci când faci publicul să simtă ceva, când îl surprinzi, îl atingi și poate, prin arta ta, îl faci să descopere ceva despre el însuși. Succes este şi atunci când arta ta are un impact asupra vieții cuiva și este capabilă să aducă speranță”.

Ida Pelliccioli s-a născut în Bergamo, Italia şi a studiat la Nisa Conservatoire de Région și la Ecole Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot la clasa lui Serguei Markarov (Artist UNESCO pentru Pace).

În timpul studiilor, Ida Pelliccioli a primit mai multe burse, printre care una de la Fundația Zygmunt Zaleski și una de la Fundația Albert Roussel. Ida Pelliccioli a participat la numeroase cursuri de master, printre altele cu Jean-Claude Pennetier, Gerard Wyss și a obţinut o dublă diplomă în interpretare și pedagogie, la École Normale din Paris. Ea a primit îndrumare artistică de la Norma Fisher, care predă la Colegiul Regal de Muzică din Londra Stephen Gutman, și este unul dintre rarii pianiști care au primit îndrumări de la pianistul cubanez Jorge Luis Prats.

Ida a ales să evite circuitul competițional internațional și, înainte de a deveni pianist cu normă întreagă, a primit o diplomă de dublu master la Universitatea Sorbona - în Literatură Italiană și în Istoria Greciei Antice, cu specializare în practica muzicii în perioada elenistică.

Ida a cântat în toată Europa și Canada. În sezonul 2021/2022, ea își face debutul în Serbia, Luxemburg, Slovacia și Irlanda. Ida manifestă un mare interes pentru muzica contemporană și către alte forme de artă și colaborări. În 2015 și 2016, a colaborat la Paris cu Florian Pautasso, un tânăr regizor de scenă, la realizarea piesei sale „Notre foyer”. A apărut și pe ecran, jucând rolul unui pianist, pentru serialul american „Find me in Paris” – Sezonul 1 și 2 (2017/2018) și cel francez „Munch” (2018). În 2019, a fost repartizată pentru a dubla rolul pianistului din scurtmetrajul „Quand on ne sait pas voler” regizat de Thomas Keumurian și produs de FILMO.

Concertul Idei Pelliccioli de la Sibiu este programat duminică 29 mai 2022, în Sala Oglinzilor (FDGS), cu începere de la ora 17. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Stagiunea camerală ”Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră” este organizată de FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN SIBIU, în parteneriat cu ASOCIAȚIA ”Florescu, Fernandez&Friends”.

Acest eveniment este finanțat de către DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚII INTERETNICE din cadrul Secretariatului General al Guvernului României prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu și al Forumului Democrat al Germanilor din România.

Lasa un mesaj