Concerte educative pentru copiii din Sibiu și Săliște!

Concerte educative pentru copiii din Sibiu și Săliște!

Seria de concerte educative „Învăţăm să ascultăm” organizate de Asociaţia Develop Sibiu continuă în luna septembrie cu alte două evenimente, programate la Sibiu și Săliște. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Cele două concerte vor fi prezentate de către pianista Monica Florescu, alături de care vor urca pe scenă tinerele artiste Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară) și Maria Felicia Mitrea (violă). 

Programul celor două zile de concerte include compoziţii semnate de D. Scarlatti, G. Tartini și Ignaz Pleyel şi se vor desfăşura în 23 septembrie 2022, ora 11, la Liceul Tehnologic “Ioan Lupaş” din Sălişte, și în 25 septembrie 2022, ora 11 în Sala Oglinzilor (FDGR) Sibiu.

”În cadrul ambelor concerte, programul muzical va fi însoțit de o descriere succintă a unei scurte istorii a originii instrumentelor pe care vom cânta și a muzicii pe care copiii o vor asculta.” A declarant pianist Monica Florescu.

Născută în București, pianista Monica Florescu are o traiectorie amplă în domeniul interpretării muzicale, cunoscută ca pianist concertist, dar și ca muzician de cameră, susținând concerte în toată lumea. Debutează la 8 ani pe scena Ateneului Român ca laureată a concursurilor naționale. Absolventă a două Universități de Muzică (din București și din Anvers, Belgia), și-a desfășurat activitatea în decursul anilor în mai multe țări, precum Belgia, România și Mexic. Fondează în 2002, alături de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, „Spirale Piano Trio”, o formație de muzică de cameră, care desfășoară o intensă activitate pe plan internațional cu concerte în Belgia, Franța, Olanda, Germania, România, Mexic, Spania, Suedia, Elveția, Anglia. Monica Florescu este o prezență constantă a unor săli de concerte precum „Palais des Beaux Arts” și „Flagey” la Bruxelles, „De Bijloke” Gent și „De Singel” Anvers în Belgia, CNA Mexico City (Centro Nacional de las Artes), Teatro Esperanza Iris, Tabasco și Teatro J.Clavijero din Veracruz, Mexic. Este laureată a unor competiții internaționale printre care Concursul Internațional „Lorry Wallfish” și Premiul „George Enescu” pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de G. Enescu, precum și Premiul „Remember Enescu” în cadrul Concursului „Mihail Jora”. Este finalistă a Concursului „Maria Canals 55th Internațional Competition” în Barcelona. Între anii 2012-2014 este invitată în Mexic ca membră a juriilor internaționale pentru concursuri de pian și muzica de cameră. Efectuează înregistrări pentru Radio România (București), concertează live pentru TVT Tabasco Television Villahermosa (Mexic) și înregistrează un CD la Aliud Records, Skarster Music Investments Olanda cu grupul „Spirale Piano Trio”, care include lucrări de F. Mendelssohn-Bartholdy, D. Shostakovich, J. Van der Roost. Din 2015 este membră a Filarmonicii de Stat Sibiu, în calitate de solistă instrumentistă. Tot în 2015 inițiază și Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez and Friends”, împreună cu violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, la Sibiu.  Invitații sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum viloncelistul sud-coreean Edwin Kim (Austria), pianista Ana Popovici (Germania) și alții.

Proiectul ”Învățăm să ascultăm” este organizat de Asociația Develop Sibiu în parteneriat cu Asociaţia „Florescu, Fernandez&Friends” şi cofinanțat de către Consiliul Judeţean Sibiu prin “Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității 2022 (ApC)”.

Lasa un mesaj