Korn, legendara formaţie americană, intră în line-up-ul ARTmania Festival 2024

Korn, legendara formaţie americană, intră în line-up-ul ARTmania Festival 2024

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu metal, și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival ce va avea loc în perioada 26 – 28 iulie 2024 la Sibiu. 

Cele două trupe se adaugă line-up-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum (A-Z): Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.
Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare al celui mai recent album, „Requiem”, trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România. 
Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn (SUA) a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme. 
Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus fundația a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul „nu-metal” odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes „Life is Peachy” (1996). Albumul de debut a consolidat statutul Korn de „unul dintre cei mai mari «game changers» din istoria muzicală a anilor ‛90”, ce va influența și inspira numeroase trupe și va deschide calea pentru apariția unora dintre cele mai de succes tinere formații ale momentului.   
Însă albumele „Follow the Leader” (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și apoi „Issues” (1999), au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.   
Această legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!
Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, considerată singura trupă din ultimii ani care a cunoscut o ascensiune atât de rapidă, de la Slipknot încoace, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România.
Spiritbox, nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, este trupa care a strâns 66 de milioane de streamuri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, „Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200. 
Abonamente și bilete pentru ARTmania Festival 2024 sunt în vânzare pe website-ul oficial ( http://www.artmaniafestival.ro ) și pe iabilet.ro.
 
Program pe zile:
Vineri, 26 iulie
Satyricon, The Flower Kings, Alpha Q
3 noi trupe vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie
Korn, Spiritbox, Borknagar, Monuments , Taine, Awake The Demons

Lasa un mesaj