ASTRA Multicultural - Peste 7500 de participanți în cele 3 zile de eveniment!

ASTRA Multicultural - Peste 7500 de participanți în cele 3 zile de eveniment!

Complexul Național Muzeal ASTRA a organizat în intervalul 8-11 iulie 2021 evenimentul ”ASTRA Multicultural” un proiect care are ca obiectiv principal evidențierea valorilor culturale tradiționale autentice. Aflat la a 6-a ediție, proiectul a reunit - în spațiile de desfășurareamenajate în Muzeul în Aer Liber - peste 300 de reprezentanți ai comunităților etnice din România. În intervalul menționat, peste 7500 de ppersoane au participat la activitățile cultyurale, la ateloere sau demonstrații gastronomice.

”ASTRA Multicultural, ediția a VI-a a reunit 15 ansambluri și grupuri folclorice, peste 300 de reprezentanți din diverse comunități  (români, sași, maghiari, rromi, lipoveni, greci, sârbi, slovaci etc.), 50 de meșteri  tradiționali, un număr de 20 de specialiști în gastronomia rurală și producători locali, care au luat parte la un maraton gastronomic, dar și 50 de specialiști din toată țara, participanți la Seminarul ”ASTRA Multicultural. Patrimoniu Cultural. Valoare. Perspective” au declarat reprezentanții CNM ASTRA.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul  Consiliului Județean Sibiu  și cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

Lasa un mesaj