S-au pus în vânzare biletele pentru concertul Piano Rocks!

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul Piano Rocks!

În 2022 Piano Rocks este… simfonic. Ansamblul ”ICon Arts” și dirijorul Remus Grama se alătură anul acesta proiectului pentru a da o notă clasică sound-ului muzicii rock. Concertul este programat duminică, 9 octombrie 2021, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, cu începere de la ora 19. Biletele s-au pus în vânzare pe platforma iabilet.ro

A noua ediție a proiectului Piano Rocks va conduce publicul pe tărâmul muzicii simfonice, fără a părăsi sound-ul rockului. Spectatorii vor putea asculta astfel interpretări inedite ale unor compoziții semnate de Iron Maiden, Metallica, The Doors, Aerosmith, Phoenix, Coldplay, Deep Purple, Guns N’Roses, Nirvana, Jimi Hendrix, One Republic sau Queen.

Ca în fiecare an, rolul de solist în concert îi revine pianistei Monica Florescu, alături de care se va afla Gabriel Barani (percuție), dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu și 4Tune Quartet din Brașov. Ineditul ediției cu numărul nouă a proiectului Piano Rocks îl constituie alăturarea Ansamblului muzical Icon Arts care, împreună cu îndrăgitul dirijor Remus Grama, vor duce spectacolul într-o zonă simfonică, păstrând în același timp linia clasică a rock-ului.

Ansamblul ICon Arts a fost înfiinţat în anul 2009, în cadrul Academiei ICon Arts, ca laborator de creație și promovare a muzicii contemporane. Din anul 2010, Ansamblul ”ICon Arts” este o prezență constantă și apreciată pe scena festivalurilor de artă contemporană din România, precum SIMN (Săptămâna Internațională a Muzicii Noi), Festivalul ”ICon Arts”, Stagiunea de muzică britanică - British Council București, Concertele Atelierului de Compoziție ale Festivalul Internațional ”George Enescu” București etc. În străinătate, ansamblul a promovat muzica românească în Stagiunea de concerte Korvat Auki - Academia Sibelius Helsinki (2012) și în cadrul Expo Milano 2015 – ca unic reprezentant al României în domeniul muzicii culte contemporane. Din anul 2021, ansamblul funcționează sub auspiciile parteneriatului între Asociația UCIMR – Uniundea de Creație Interpretativă a Muzicinilor din România – și Filarmonica de Stat Sibiu.

Biletele pentru Piano Rocks Simfonic s-au pus în vânzare online, pe platforma iabilet.ro

Piano Rocks este un proiect 100% sibian lansat în 2014. În cele 5 ediții de până acum, pe afișul proiectului au fost incluși artiști cunoscuți ai scenei pop-rock autohtone: Radu Nechifor, Tudor Turcu, Nicu Covaci și Costin Adam (Phoenix), Paula Seling, Ovidiu Ioncu ”Kempes” (ex-Cargo), formația Antract, Corul Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj-Napoca, formația Trooper și formația Lost Domain (Suedia).

”Piano Rocks Simfonic” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

https://www.facebook.com/PianoRocksSibiu

Lasa un mesaj