”Sempitern” - un nou concert în cadrtul Stagiunii “Florescu-Fernandez & Friends”

”Sempitern” - un nou concert în cadrtul Stagiunii “Florescu-Fernandez & Friends”

Duminică 28 martie 2021 la ora 17, este programat următorul concert-online al Stagiunii Camerale “Florescu-Fernandez & Friends”, concert intitulat  “Sempitern”.

De ce sempitern? Pentru că este un cuvânt care include în semnificația lui trecutul despre care știm câte puțin, viitorul la care visăm și prezentul din care vă scriem chiar acum, iar pentru noi, personal, sempitern reprezintă o linie neîntreruptă a fenomenului de a crea muzica...

Când ne-am mutat în Sibiu, nu am știut că prezența noastră aici va lua exact forma acestei linii neîntrerupte și că pasiunea pe care o avem pentru muzica de cameră va asigura de fapt continuitatea unui fenomen cu o poveste frumoasă, deși puțin cunoscută. Este vorba despre inițiativa unor melomani din Sibiu, care au fondat Societatea Muzicala „Musikverein Hermannstadt” în ianuarie 1839. Acei oameni pasionați de muzică au organizat primul concert in data de 24 martie 1839.  Pentru noi și pentru colegii de la Filarmonica de Stat Sibiu este o mare bucurie să ne amintim, pur și simplu, mai ales in luna martie, că au existat acei oameni și acel început acum 182 de ani” a declarat violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev.

“Sempitern” îl aduce pentru prima dată în Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” pe Florin Greluș, clarinetist în Orchestra Filarmonicii Sibiu, intr-un program cu lucrări pentru clarinet, violoncel si pian de Carl Frühling si Nino Rota.

Program:

Carl Frühling - Trio pentru clarinet, violoncel si pian in la minor, op.40 

Nino Rota - Trio pentru clarinet, violoncel si pian

 

Florin Greluș, clarinet

Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel

Monica Florescu, pian

Livestreaming: https://livestream.com/romania-live-events/sempitern

***Concertul face parte din seria „Odae cum harmoniis", un proiect realizat de Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.***

Lasa un mesaj